HTML

howtoiPhone

iPhone kibeszélő blog és fórum a blog.hu oldalán - az iPhone használatával kapcsolatos tapasztalatok, észrevételek, tippek, trükkök fóruma.

Címkék

alkalmazás (2) e mail (1) fotó (1) használat (4) hírek (1) internet (1) iphone (13) ipod (1) naptár (1) névjegy (1) sms (1) szoftverupdate (6) tipp (2) trükk (3) videó (2) widget (1) zene (1) Címkefelhő

Friss topikok

Látogatók száma

who's online

World Map

Nagy szívások az új iPhone szoftverrel

2009.06.18. 12:11 :: andris|bandis

Hát itt van, megérkezett, megjött. Az iPhone OS 3.0 tegnap este óta letölthető. A hírek szerint a Macintosh userek minden gond nélkül tudják update-elni a szoftvert, pár perc alatt letölthető a 230 MB méretű oprendszer.

De a Windows felhasználók vigyázzanak. Sokat ütköztek különféle hibaüzenetkbe, hibákba, mint a post szerzője is. Nálam pl. a gondok ott kezdődtek, hogy a gépben volt két + merevlemez is, melyek betűjele D és E volt. Az iPhone, miközben újraindul ezen a betűjelen próbált megjelenni, persze nem tudott, itt aztán meg is szakadt az egész szoftverupdate procedúra. Ezért ezeket a winchestereket át kellett állítani más betűjelre (X és Y)

Hasonló probléma, ha az USB portok vacakolnak, az iPhone csakis az alaplapi USB-csatlakozókat komálja, mással nem is érdemes próbálkozni. Sokan már a szoftver letöltésekor problémákba ütköztek, megállt a letöltés, vagy az iTunes fagyott le nemes egyszerűséggel.

Ha nagy nehezen felmegy az új OS, utána elvileg az iTunes a Store-on keresztül megpróbálja regisztrálni a telefont, ez sem ment egyszerűen, valószínüleg a sok felhasználó miatt. Ezek után sikerült elindítani a telefont, immár az új rendszerrel, de hoppá: a zenék, fotók, és a programok is eltűntek róla. Persze gáz volt az is, hogy az iTunes adatait örző könyvtár azon a merevlemezen volt, aminek átállítottam korábban a betűjelét. Ezt vissza kell nyílván állítani, hogy az iTunes megtalálja a cuccot. Ezek után gépet újraindítani, és újra szinkronizálni. Végül az egész ügymenet lement potom 15 hibaüzenettel. mindössze 4 és fél óra alatt...

Maga az új rendszer amúgy szép és jó, de nem estem hasra tőle. A copy+paste nem rossz, de még szokni kell, a Spotlight jó, de kissé akadozik, és MMS-t sem kaptam senkitől. :-)

7 komment

Címkék: iphone trükk szoftverupdate

A bejegyzés trackback címe:

https://howtoiphone.blog.hu/api/trackback/id/tr801193050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Koralewsky Márk 2009.06.18. 13:35:40

Én ma raktam fel, mert otthon lehalt a netem. A melóhelyen nyilván win van, de nekem simán felment. Sőt a zenék, képek is megmaradtak, egyedül az appok kerültek le.

worm · http://worm.blog.hu 2009.06.18. 13:59:23

nekem a frissítés simán ment. úgy tudom, ezzel az os-sel modemként is használható az iphone. mit kell tennem még, hogy netezni tudjak a pc-n az iphone segítségével? thx

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2009.06.18. 14:43:52

@Koralewsky Márk: akkor viszonylag szerencsés vagy, örülj neki :-)

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2009.06.18. 14:46:15

@worm: igen, jól tudod.

Az iPhone -> Settings -> General -> Network -> Internet Tethering -> - ON

Eldöntheted hogy USB kábelen akarod vagy Bluetooth-on. Előbbi valszeg egyszerűbb, és ahogy hallottam könyebben is működik.

sárkányszív (törölt) 2009.06.18. 23:34:05

Nagyszerű dolog lehet ilyen sokat és jól érteni a számító géphez,most találkoztak a bölcsödések és a professzorok,nekem még egy kép feltöltés sem megy igaz ,három hónapos vagyok egy öreg szekérrel ,de legalább láthatom ügyességeteket.

Nathan94 2009.06.28. 11:39:09

Hello
Off tema, de remelem tudtok segiteni. Ha Amerikaban veszek Egy Iphone-t, azt majd tudom itt is hasznalni? A valaszt elore is koszonom.

Ui.: Boccs az ekezetek mellozeseert, de kulfoldi klaviaturam van.

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2009.07.01. 18:14:09

@Nathan94: szia, nos, ha jól tudom csak akkor tudod használni, ha odakint szolgáltató-függetlenül vetted, illetve természetesen akkor, ha feltöröd a szoftvert... ;-)
süti beállítások módosítása