HTML

howtoiPhone

iPhone kibeszélő blog és fórum a blog.hu oldalán - az iPhone használatával kapcsolatos tapasztalatok, észrevételek, tippek, trükkök fóruma.

Címkék

alkalmazás (2) e mail (1) fotó (1) használat (4) hírek (1) internet (1) iphone (13) ipod (1) naptár (1) névjegy (1) sms (1) szoftverupdate (6) tipp (2) trükk (3) videó (2) widget (1) zene (1) Címkefelhő

Friss topikok

Látogatók száma

who's online

World Map

a legújabb iPhone hírek

2009.07.01. 17:57 :: andris|bandis

Sok apróság összejött mára.- iPhone hírek következnek

 

Előszőr is, amit már sok helyen megírtak, de előszőr a wired tette, miszerint az új iPhone 3GS (ami szerintem írtó hülye név) bizonyos példányai nagyon túlhevülnek, az akkumulátorok cellái nem bírják a terhelést, és a melegedés olyan nagy, hogy a fehér borítás át is tud barnulni... Durva mi?

Aztán... A hírek szerint a 3GS névre hallgató, gyorsabb, és kis tüzes új iPhone valamikor a hónap közepén érkezik hozzánk, természetesen a T-Mobile boltjaiba. Az árakat még homály fedi, csak reménykedni lehet benne, hogy hasonlóan az amerikai árakhoz, nálunk sem lesz drágább az új, mint a régi volt.

És ha már iPhone 3GS, érkezik rövidesen a legeslegeslegújabb iPhone OS, a 3.1 -es, ami leginkább a vadiúj tipussal rendelkezőket érinti. Bizony, még csak két hete kaptuk meg a 3.0-t, de a következő már itt is van, a DEV programozók már le is tölthetik. A frissítésben a videószerkesztés javítását, kis bootolási gyorsulást, és olyan nyalánkságokat ígérnek, hogy pl a telefon vibrálni fog, ha az "ikonok-átrendezése" módba lépünk, illetve hogy használható lesz az új hanghívás funkció Bluetooth-on keresztül is.

forrás: wired.com

 

Ez fantasztikus, de mikor lehet végre a Bluetooth-os fejhallgatóval irányítani is a telefont? Azt a pár sorocskát igazán beleírhatnák végre a kódba...

 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek videó iphone szoftverupdate

Nagy szívások az új iPhone szoftverrel

2009.06.18. 12:11 :: andris|bandis

Hát itt van, megérkezett, megjött. Az iPhone OS 3.0 tegnap este óta letölthető. A hírek szerint a Macintosh userek minden gond nélkül tudják update-elni a szoftvert, pár perc alatt letölthető a 230 MB méretű oprendszer.

De a Windows felhasználók vigyázzanak. Sokat ütköztek különféle hibaüzenetkbe, hibákba, mint a post szerzője is. Nálam pl. a gondok ott kezdődtek, hogy a gépben volt két + merevlemez is, melyek betűjele D és E volt. Az iPhone, miközben újraindul ezen a betűjelen próbált megjelenni, persze nem tudott, itt aztán meg is szakadt az egész szoftverupdate procedúra. Ezért ezeket a winchestereket át kellett állítani más betűjelre (X és Y)

Hasonló probléma, ha az USB portok vacakolnak, az iPhone csakis az alaplapi USB-csatlakozókat komálja, mással nem is érdemes próbálkozni. Sokan már a szoftver letöltésekor problémákba ütköztek, megállt a letöltés, vagy az iTunes fagyott le nemes egyszerűséggel.

Ha nagy nehezen felmegy az új OS, utána elvileg az iTunes a Store-on keresztül megpróbálja regisztrálni a telefont, ez sem ment egyszerűen, valószínüleg a sok felhasználó miatt. Ezek után sikerült elindítani a telefont, immár az új rendszerrel, de hoppá: a zenék, fotók, és a programok is eltűntek róla. Persze gáz volt az is, hogy az iTunes adatait örző könyvtár azon a merevlemezen volt, aminek átállítottam korábban a betűjelét. Ezt vissza kell nyílván állítani, hogy az iTunes megtalálja a cuccot. Ezek után gépet újraindítani, és újra szinkronizálni. Végül az egész ügymenet lement potom 15 hibaüzenettel. mindössze 4 és fél óra alatt...

Maga az új rendszer amúgy szép és jó, de nem estem hasra tőle. A copy+paste nem rossz, de még szokni kell, a Spotlight jó, de kissé akadozik, és MMS-t sem kaptam senkitől. :-)

7 komment

Címkék: iphone trükk szoftverupdate

Ma este 7-kor érkezik az iPhone OS 3.0

2009.06.17. 13:54 :: andris|bandis

A legfrissebb infók alapján, Los Angeles-i idő (az Apple ugye kaliforniai székhelyű cég) szerint reggel 10.00 -től, vagyis magyar idő szerint ma este 7-kor érkezik az iPhone OS 3.0 .

 

Várjuk nagyon! További részletek az előző post-ban:

2 komment

Címkék: iphone szoftverupdate

Órákon belül elérhető a legújabb iPhone oprendszer!

2009.06.16. 17:54 :: andris|bandis

És itt van, végre itt van! Órákon belül letölthető a legeslegújabb, legeslegfrissebb és legeslegjobb iPhone operációs rendszer, az iPhone OS 3.0.

Tessék készíteni az iTunes legfrissebb verzióját, a 8.2-est, mert csak ezzel kompatibilis az új szoftver. Az újdonságokat szinte mindenki tudja, ezek közül a legfontosabbak, úgymint: 

- MMS küldés, fogadás (kép, hangjegyzet, térkép-pozíció)

UPDATE- potom 28 (!) percnyi várakozás után megtudtam a T-mobil-tól, hogy az MMS szolgáltatás alapbeállításban működik minden előfizetőnél, és árazása független a díjcsomagtól (tehát az Ikon díjcsomagokban ezért nem szerepel), az árak a következők:

  hálózaton belül (vagy emailre) hálózaton kívül
hétköznap  72 Ft 120 Ft
hétvégén 36 Ft 60 Ft

 

 (külföldre egységesen 144 Ft az MMS küldése

 

- kivágás, másolás és beillesztés (valamint visszavonás is)

- Spotlight - beépített kereső a telefon minden adata között (bár pl. az SMS-ekben nem keres)

- több alkalmazásban is használható ezentúl a vízszintes billentyűzet

- ami számomra a legkedvesebb: Bluetooth 2.0 szabvány támogatása a sztereó headsetekhez, és sokak örömére vezetéknélküli játékok Peer to Peer játszhatósága

- a telefon Internetkapcsolatának megosztása (Tethering)

- és olyan nyalánkságok mint az SMS-ek egyenkénti törlése, és továbbítása 

...és még több apró frissítés.

Persze ezek valójában olyan funkciók amelyek a legtöbb más "okostelefonban"  régóta alapfunkciók, és amelyek miatt a legtöbb cinikus támadás/kritika érte az Apple telefonját. Valjuk be, leginkább jogosan.

Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon pontosan mikortól letölthető a szoftver. Úgy okoskodtam, hogy ha a hivatalos dátum június 17. akkor pl. Ausztráliában már most is letölthető, hiszen ott már elmúlt éjfél. Megnéztem az Apple ausztrál honlapján, és röhej - de ott a dátum június 18. ! Így a kérdés továbbra is áll, vajon pontosan hány órakor lesz letölthető magyar idő szerint...?

Szólj hozzá!

Címkék: iphone szoftverupdate

iPhone - Ééééés itt a szoftverfrissítés !

2008.09.12. 15:52 :: andris|bandis

Pár órája megjelent az iPhone 2.1 szoftverfrissítés!

Amit ígér:

- kevesebb eldobott hívás

- megnövelt akkumulátoridő

- rövidített backup idő

- egy sor hibajavítás

- ami nagyon fontos: felgyorsították a Contacts menűt

- a bejövő SMS-értesítések ismétlése

- az új Genius playlistek ismerete

 

Hát, majd meglátjuk milyen. Kezdődjön a telepítés! :-)

4 komment

Címkék: iphone használat szoftverupdate

iPhone - szoftverupdate = csalódás

2008.09.10. 08:29 :: andris|bandis

Valahogy az az érzés kerülgeti az embert, hogy miután sikerült eladni sok milliót az iPhone-ból, most már le lehet szarni a kedves vásárlókat, hisz megvették, hát boldoguljanak vele, ahogy tudnak. Legalábbis az Apple így gondolhatja.

Megvolt a nagy Apple sajtótájékoztató-prezentáció-keynote-show, akármi legyen is ez. És hát, azt hiszem túlzás nélkül állíthatom, hogy az iPhone tulajdonosok millióinak nagy csalódást okozott. Bár látványos volt, megjelent pár új iPod, de az igazán várva várt, nagy bejelentések elmaradtak. Se a nagyon hiányzó copy-paste funkció, se a navigációs fejlesztés a térképre, se semmi. Illetve pár apróság, nem részletezett hibajavítások, kevesebb (!) híváshiba, kevesebb (!) programhiba.

Értsd: lesznek/lehetnek híváseldobások, programhibák, hirtelen programbezáródások, stb. csak talán kevesebb. Jól hangzik, ugye?

Ja, és még egy apróság, ami a PÉNTEKEN megjelenő szoftverfrissítésben lesz: az akkumulátor hosszabb ideig fogja bírni. Ezt én nem teljesen értem, hogy adott hardver, adott méretű akksi, és adott használati idő mellett mit tud befolyásolni egy szoftver, de hát én nem értek hozzá...

3 komment

Címkék: iphone szoftverupdate

iPhone - 2.1 szoftverfrissítés ma este ?

2008.09.09. 11:00 :: andris|bandis

 

Bizony, közeledik az új " software update ", ami " It's easy to install. " Van, aki szerint már a mai napon.

A nagy kérdés, hogy mikor, és főleg hogy mi lesz benne? A már rég megígért copy-paste funkció? Netán - mint a jólértesült lapok írják - egy navigáció irányába módosított térkép? Ami nekem ugyan nem hiányzik, de sokan örülnének annak, ha az iPhone képes lenne rendesen navigálni, vagyis mutatná (talán még mondaná is) hogy akkor most jobbra, balra, a következő kanyar után állj meg. Ezt biztosra lehet venni, hogy tartalmazni fogja a 2.1 -es verzió. Engem sokkal jobban érdekelne, ha pár hibajavítás lenne a frissítésben. Pl. ha az Application Store működne az iPhone-on keresztül is, és nem csak hibaüzenetet kapnék egy új program letöltésekor, hogy "Your account is valid only in the hungarian iTunes Store" ...

A mai nap folyamán meg fog jelenni az iTunes 8 és az iPhone 2.1 - ez tuti. Vagy nem... Már csak pár óra és kiderül.

1 komment

Címkék: iphone alkalmazás

iPhone - az elrejtett magyar nyelv titka

2008.08.28. 12:52 :: andris|bandis

 

Noshát. Érdekes dologra leltem, mondhatni egy titokzatos rejtély nyomára bukkantam... :-)

Ugyanis, történt hogy unalmamban nyomogatva az iPhone-omat, ráakadtam egy igen érdekes dologra. Az iPhone szofverlicenszeket felsoroló menűje egy meglepő bekezdést rejt. Ez így hangzik:

"IntelliWriter ProofReader Hungarian text proofing software © 2002 by Vantage Research. All rights reserved. (...)"


Namármost, mit is jelent mindez? Azt jelenti, hogy az iPhone elvileg tartalmazza a magyar nyelvű szótárt, csak valami miatt mégsem lehet bekapcsolni. De miért? Ha már benne van? Vagy ha nincs benne, akkor miért szerepel a szoftver licenszek között?

Valaki, valami ötlet?

 

UPDATE: Ez a blog az iPhone-ról szól, azoknak akiket érdekel, akiknek van, vagy szeretnének. Aki abban leli örömét hogy másokat baszogat, beszól, és belerondít más munkájába, annak kívűl tágasabb. Ennek megfelelően az oda nem illő kommenteket, kedves írójukkal együtt eltávolítom a blogról, most és a jövőben is. Üdv.

5 komment

iPhone - amit eddig tudunk

2008.08.27. 09:55 :: andris|bandis

 

Gyorsan egy személyes tapasztalat - egy kicsit kiábrándító, hogy ha a 3G bekapcsolva marad, akkor bizony a telefon egy nap alatt lemerül. Ez azért egy kicsit gyors. Lehetett volna mondjuk duppla akkora aksit tenni bele, és akkor az már két nap... na mindegy.

Ami viszont lényeges, hogy kedves hozzászóló sorstársaimtól (elsősorban craigdavid, köszi ezúton is) kaptunk pár hasznos és érdekes tippet. Lássuk:

 

Screenshot: bizony, nem tévedés, lehet csinálni screenshotot az éppen látható képernyőről, amit aztán a Photos -> Camera Roll mappában találunk meg. Ja, és hogy? Így: HOME-button nyomva tart + kikapcsoló gomb megnyom gyorsan kétszer. Fontos tudni, ez csak a 2.0 szoftverrel működik, régebbivel sajnos nem.

 

Zenehallgatás: közben is előcsalogathatod a zenevezérlő gombokat, akkor is ha mondjuk netezel vagy mást csinálsz. HOME-button kétszer gyorsan benyomva.

 

iTunes vásárlás: senki ne lepődjön meg ha a bankártyáját megterhelik, kb 450 Ft-zárolnak amikor regisztrálsz, de ezt utána feloldják, magyarul nem veszik le a számládról. És minden hét végén, vasárnap küldenek egy számlaösszesítőt, hogy mit vásároltál az App.Store-ból. Még akkor is ha az egyenleg 0.

 

Internethasználat, T-mobile: nos, mindenki fél, hogy mekkora összegű lesz a havi számlája, merthogy lassan aktiválják a díjcsomagot (ami érthetetlen, hiszen 2-3 kattintás lehet) és hogy mit mutat a netes ügyfélszolgálati rendszer. Nos, reménykedjünk hogy nem szúrnak ki senkivel és szépen visszaszámolják az Ikon-os díjcsomag kedvezményeit a számla készítésekor. Sőt, állítólag azt ígérik, hogy rövidesen működni fog az SMS értesítő rendszer, ami figyelmeztet ha eléred a havi adatforgalom 50% és 100% -t. Apropó kérdés: ha én kikapcsolom a 3G-t (mert zabálja az energiát) de az EDGE bekapcsol és úgy húz le adatot a netről, akkor azt külön számlázza a T-mob, vagy az is a 2 Giga adatforgalomban van benne?

Internethasználat ellenőrzése: küldj SMS-t a 1730 -ra, nagy A betűt ha a hívások forgalma érdekel és nagy G betűt ha az adatforgalom érdekel.

9 komment

Címkék: tipp iphone trükk használat

iPhone - pár észrevétel, trükk, kérdés

2008.08.25. 15:50 :: andris|bandis

 

Pár apróság.

Névjegyek - ha az Outlook-ban készíted a névjegyeket, csatolsz hozzá fotót, és szinkronizálod át az iPhone-ra, akkor amikor hívás érkezik az adott személytől, a képet csak kicsiben fogja megmutatni, a hívó neve mellett, kis kockában.

Ha viszont a fotót az iPhone-ban rendeled hozzá (akár úgy, hogy a kívánt képet előtte szinkronizálod az iTunes-on keresztül) és állítod be a névjegyhez, akkor híváskor a fotót teljes képernyőre teszi ki.

megjegyzés: az iPhone 3G névjegylistája nálam lassú - megnyitás után kb 2-3 másodpercig nem reagál semmire, másnál is ez a helyzet?

 

Adatforgalom - Ha esetleg még nem jött rá valaki, ellenőrizni lehet hogy mekkora adatforgalmad volt. Kicsit el van dugva ugyanis a menűben.

Settings -> General -> Usage -> Cellular Network Data

 

SMS - rájött már valaki, hogy lehet-e a jelenlegi iPhone 3G szoftverrel SMS-t egyenként törölni? Mert nekem nem sikerült, csak egy személyhez tartozó komplett SMS-váltást. Megoldás?

 

WiFi  - Nekem nem sikerült még eddig WiFi-re csatlakoznom. Pl - McDonalds WiFi rendszer, az iPhone megtalálta, csatlakozott, de felül nem jelezte ki, hogy azt használná, és amikor a 3G kapcsolatot kikapcsoltam, a netkapcsolat nem is ment. Vajon miért?

43 komment

Címkék: tipp iphone trükk használat névjegy

süti beállítások módosítása