HTML

howtoiPhone

iPhone kibeszélő blog és fórum a blog.hu oldalán - az iPhone használatával kapcsolatos tapasztalatok, észrevételek, tippek, trükkök fóruma.

Címkék

alkalmazás (2) e mail (1) fotó (1) használat (4) hírek (1) internet (1) iphone (13) ipod (1) naptár (1) névjegy (1) sms (1) szoftverupdate (6) tipp (2) trükk (3) videó (2) widget (1) zene (1) Címkefelhő

Friss topikok

Látogatók száma

who's online

World Map

iPhone - az elrejtett magyar nyelv titka

2008.08.28. 12:52 :: andris|bandis

 

Noshát. Érdekes dologra leltem, mondhatni egy titokzatos rejtély nyomára bukkantam... :-)

Ugyanis, történt hogy unalmamban nyomogatva az iPhone-omat, ráakadtam egy igen érdekes dologra. Az iPhone szofverlicenszeket felsoroló menűje egy meglepő bekezdést rejt. Ez így hangzik:

"IntelliWriter ProofReader Hungarian text proofing software © 2002 by Vantage Research. All rights reserved. (...)"


Namármost, mit is jelent mindez? Azt jelenti, hogy az iPhone elvileg tartalmazza a magyar nyelvű szótárt, csak valami miatt mégsem lehet bekapcsolni. De miért? Ha már benne van? Vagy ha nincs benne, akkor miért szerepel a szoftver licenszek között?

Valaki, valami ötlet?

 

UPDATE: Ez a blog az iPhone-ról szól, azoknak akiket érdekel, akiknek van, vagy szeretnének. Aki abban leli örömét hogy másokat baszogat, beszól, és belerondít más munkájába, annak kívűl tágasabb. Ennek megfelelően az oda nem illő kommenteket, kedves írójukkal együtt eltávolítom a blogról, most és a jövőben is. Üdv.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://howtoiphone.blog.hu/api/trackback/id/tr42637635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2008.08.28. 14:03:49

Art Mooney - köszi a nagyon hasznos és releváns kommentet. :-)

Amúgy a "spammol" -t mégis mire érted?

Picióriás 2008.08.28. 16:24:44

Art Mooney ezt most én se nagyon értem.

Bár azt se nagyon amit andris/bandis írt, de ezt azért mert popsibuta vagyok ezekhez a dolgokhoz:)

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2008.08.28. 16:42:08

Art Mooney - mit mondhatnék..? Tulajdonképpen csak csodálkozom hogy eddig nem járt erre olyan okoskodó aki csak abban leli örömét hogy másoknak beszóljon. Nem értem miért fáj neked az hogy az appleblogban leírtam hogy az iPhone-hoz ez jobban kapcsolódik, mint a rejtélyes kínai lány. És ha már itt tartunk, te is odaírtál egy linket, te is spammeltél. Bár a spamm a kéretlen reklámleveleket jelenti, semmi köze ehhez. De nem baj, a lényeg hogy sikerült beszólnod valami hülyeséget. Gratula.

Zsiros László Róbert · http://www.szertar.com 2008.08.29. 08:43:58

OFF

Art Mooney: a spammelésért miért nem az appleblog adminját figyelmezteted, hogy moderálják a hozzászólásokat. ha meg őket nem zavarja... ha meg te is admin vagy ott, akkor külön nem értem... vagy dobj egy mailt andrisnak, és vitasd meg vele személyesen.

Másérszt miért lényeg, hogy egy index főoldalas blogba írta be? Szerintem nem rontja az adott blog hírnevét. No mindegy.

Amúgy annyira nem baj, hogy írtál ide. Legalább nagyobb eséllyel dobja majd ki a google andris blogját is, ha applebloggal kapcsolatos kulcsszavakra keresnek. pl. apple + iPhone + "nagyon jó blog" =)))

ON

Andris! Lövésem sincs. Biztos valami magyarok elleni összeesküvés... =)))))

andris|bandis · http://howtoiphone.blog.hu/ 2008.08.29. 12:26:36

Robi, köszi a bókot. Végre valaki, aki a témához szól hozzá. Jó lenne megtudni, hogy valójában miért nem lehet még használni a magyar nyelvű szótárkiegészítést.

MÁS: Ez a blog az iPhone-ról szól, azoknak akiket érdekel, akiknek van, vagy szeretnének. Aki abban leli örömét hogy másokat baszogat, beszól, és belerondít más munkájába, annak kívűl tágasabb. Ennek megfelelően az oda nem illő kommenteket, kedves írójukkal együtt eltávolítom a blogról, most és a jövőben is. Üdv.
süti beállítások módosítása