HTML

howtoiPhone

iPhone kibeszélő blog és fórum a blog.hu oldalán - az iPhone használatával kapcsolatos tapasztalatok, észrevételek, tippek, trükkök fóruma.

Címkék

alkalmazás (2) e mail (1) fotó (1) használat (4) hírek (1) internet (1) iphone (13) ipod (1) naptár (1) névjegy (1) sms (1) szoftverupdate (6) tipp (2) trükk (3) videó (2) widget (1) zene (1) Címkefelhő

Friss topikok

Látogatók száma

who's online

World Map

iPhone - amit eddig tudunk

2008.08.27. 09:55 :: andris|bandis

 

Gyorsan egy személyes tapasztalat - egy kicsit kiábrándító, hogy ha a 3G bekapcsolva marad, akkor bizony a telefon egy nap alatt lemerül. Ez azért egy kicsit gyors. Lehetett volna mondjuk duppla akkora aksit tenni bele, és akkor az már két nap... na mindegy.

Ami viszont lényeges, hogy kedves hozzászóló sorstársaimtól (elsősorban craigdavid, köszi ezúton is) kaptunk pár hasznos és érdekes tippet. Lássuk:

 

Screenshot: bizony, nem tévedés, lehet csinálni screenshotot az éppen látható képernyőről, amit aztán a Photos -> Camera Roll mappában találunk meg. Ja, és hogy? Így: HOME-button nyomva tart + kikapcsoló gomb megnyom gyorsan kétszer. Fontos tudni, ez csak a 2.0 szoftverrel működik, régebbivel sajnos nem.

 

Zenehallgatás: közben is előcsalogathatod a zenevezérlő gombokat, akkor is ha mondjuk netezel vagy mást csinálsz. HOME-button kétszer gyorsan benyomva.

 

iTunes vásárlás: senki ne lepődjön meg ha a bankártyáját megterhelik, kb 450 Ft-zárolnak amikor regisztrálsz, de ezt utána feloldják, magyarul nem veszik le a számládról. És minden hét végén, vasárnap küldenek egy számlaösszesítőt, hogy mit vásároltál az App.Store-ból. Még akkor is ha az egyenleg 0.

 

Internethasználat, T-mobile: nos, mindenki fél, hogy mekkora összegű lesz a havi számlája, merthogy lassan aktiválják a díjcsomagot (ami érthetetlen, hiszen 2-3 kattintás lehet) és hogy mit mutat a netes ügyfélszolgálati rendszer. Nos, reménykedjünk hogy nem szúrnak ki senkivel és szépen visszaszámolják az Ikon-os díjcsomag kedvezményeit a számla készítésekor. Sőt, állítólag azt ígérik, hogy rövidesen működni fog az SMS értesítő rendszer, ami figyelmeztet ha eléred a havi adatforgalom 50% és 100% -t. Apropó kérdés: ha én kikapcsolom a 3G-t (mert zabálja az energiát) de az EDGE bekapcsol és úgy húz le adatot a netről, akkor azt külön számlázza a T-mob, vagy az is a 2 Giga adatforgalomban van benne?

Internethasználat ellenőrzése: küldj SMS-t a 1730 -ra, nagy A betűt ha a hívások forgalma érdekel és nagy G betűt ha az adatforgalom érdekel.

9 komment

Címkék: tipp iphone trükk használat

A bejegyzés trackback címe:

https://howtoiphone.blog.hu/api/trackback/id/tr33635358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TakerOne · http://www.taker.hu 2008.08.27. 14:51:59

Szkírnsothoz nem kell semmit duplán nyomni, én először lenyomom a standby gombot, és utánna 1x a home-ot, és szkrínsotol.

Esperes úr 2008.08.27. 15:02:19

sokan panaszkodnak a szótárra, de talán menet közben egyre kevesebb gáz lesz vele, a leírás szerint, mert bővíthető:

"Úgy adhatók szavak a billentyuzet szótárához, hogy elutasítja azokat a szavakat,
melyeket az iPhone javasol gépelés közben. Koppintson egy szóra, hogy elutasítsa a
helyesbíto javaslatot, és az adott szót a billentyuzet szótárához adja. A billentyuzet
szótárának nullázásakor minden Ön által hozzáadott szó törlodik."

f3 2008.08.28. 09:41:22

Magával a telefonálással kapcsolatban... Nincs valami olyan szoftver ami rendesen kijelzi, hogy mikor kit hívtam, az mennyi ideig tartott, melyik volt kimenő és melyik volt bejövő hívás... Esetleg egy irányonénti (kimenő,bejövő) összesítés... Szóval ilyen "alap" dolgok azért nekem nagyon hiányoznak.

Az smsenkénti törlésről, sms számlálásról is álmodozom néha :)

De még mindíg azt mondom, hogy a világ legjobb kütyüje. Csak szeretném majd tudni, hogy hogy állok a 400 percemmel, meg a 200 smssel...

Esperes úr 2008.09.04. 21:36:48

az sms-dologra némi írt adhat a jeyo extender for outlook nevű alkalmazás, amivel elvileg az outlook programban lehet szórakozni az üzenetekkel. egy szépséghibája van a dolognak, hogy 8 eurót kell leszurkolni érte

f3 2008.09.05. 10:21:14

az outlook meg a másik szépséghibája :D
jó lenne vmi program erre...
meg az a híváslista dolog egy picit zavaró.

craigdavid (törölt) 2008.09.06. 10:47:58

Egy apró kiegészítés a mobilinternet forgalom kapcsán. Az iPhone által mért forgalom a tényleges forgalom GPRS/EDGE/3G hálózaton. A T-Mobile viszont 10KB-os egységekben mér és minden megkezdett egység díjköteles. Ha sokszor csatlakozol a netre viszonylag kevés forgalommal, a két mérés között lehet 5% különbség is.
Erre szerintem akkor érdemes figyelni, amikor a forgalom kezdi elérni a 80-90%-át a díjcsomagban foglalt forgalomnak. Egy sms-t megér megtudni az aktuális állást.

Esperes úr 2008.09.07. 10:41:34

f3 azt hiszem teljesen igazad van, az outlook pont az a program, amit eddig sosem kellett használnom, óh, hogy gyűlölöm!

Picióriás 2008.09.08. 10:04:53

Arról tudtok valamit hogy mikor jön ki a frissítés(2.1) a telóhoz? Szerintetek holnap?

craigdavid (törölt) 2008.09.08. 11:03:53

Én is csak annyit tudok, hogy szeptemberben jön. De ha kijön az új sw, előbb megvárom a tapasztalatokat és csak utána teszem fel.
süti beállítások módosítása